K meditatieve-mp3-tracks
Water en Zeegeluiden water-en-zee-geluiden

Al  snel hoor je dat er aan het universele geluid van ‘het water’ een bepaalde geluidsgolf of een rustige melodielijn is toegevoegd. Het gaat dus in alle gevallen om zogenoemde alpha-geluidsgolven.


Zoals je weet produceren onze hersenen dag en nacht miljarden elektrische golven. Zonder deze golven zouden wij niet kunnen leven. Een EEG-test (een Elektro-encefalogram) registreert hersengolven die in een bereik van 0 tot 80 Hertz (80 trillingen per seconde) liggen. Als er 0 op de metertjes staat is er geen enkele hersenactiviteit meer. In dat geval is de betreffende persoon zeer waarschijnlijk overleden.


In het algemeen is het zo dat innerlijke problemen en spanningen vertaald worden in een hoge(re) hersen-activiteit. Wanneer de hersenen langdurig (te) snelle golfpatronen laten zien dan is de kans groot dat er sprake is van stress.


Wanneer ons brein daarentegen voornamelijk alpha-golven produceert (8 tot 12 Hz) voelen wij ons in het algemeen rustig en ontspannen. Als je momenteel gespannen bent omdat jouw hersenen teveel  Bètagolven produceren (16 tot 30 Hz) en je wilt dat gevoel van innerlijke spanning verminderen of verdrijven dan heb je via de Water- en zeegeluiden (plus alpha-golven) de kans om dat nu te doen. Zoek het geluid dat momenteel bij JOU past.  
Kies het geluid dat bij je past Alpha golven Theta golven Klassieke muziek Chakra-klankbeelden meditatieve-mp3-tracks meditatie muziek

Op deze pagina vind je  linken naar webpagina’s met meditatieve muziek en/of rustgevende geluidsbeelden.


Het is de bedoeling dat je jezelf hier online kunt ontspannen of dat je kunt mediteren, op meditatie muziek en rustgevende klanken die op dit moment bij jouw eigen gemoedsstemming passen.

Je kunt natuurlijk via de geluidsboxen luisteren. Maar als je echt in het geluid wilt opgaan is een koptelefoon effectiever. Zorg er wel voor dat je op een rustige plek zit. Natuurlijk moet je niet gaan mediteren als je niet in de daarvoor vereiste omstandigheden verkeert. Geestelijk ontspannen is fijn. Maar doe het niet in situaties waarin je alert behoort te zijn. De verantwoordelijkheid ligt uiteraard bij jezelf.

  

Probeer de verzameling water- en zeegeluiden maar eens. Deze geluidsbeelden zijn vrijwel allemaal voorzien van zogenoemde alpha-geluidsgolven. Je hoort dus het universele geluid van een rustige branding of het gespetter  van een gestaag voortdurende regenbui  in het water van een meertje in een tropisch regenwoud.Beta golven